El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Filtrar per categoria

Filtrar per autors

Lliçons

ISSN 2014-0576
 

Todorov: contribucions i relectures des dels estudis de comunicació

Tanius Karam

10/02/2018

Aquest text pretén ser una presentació amable de Tzvetan Todorov. Desitgem no només introduir-lo sinó també generar curiositat, fins i tot arribar a provocar l'interès per saber més d'un autor que sempre apareix en les seves fotos amb un somriure afable i actitud de disposició. Una lliçó suposa una dissecció d’un saber amb l'objectiu de presentar-lo de manera didàctica, no només organitzada sinó de forma que faciliti certa comprensió de les [...]

Llegir Descarregar PDF

 

Notes sobre el mètode

Josep M. Català

04/2011

La lliçó té com a objectiu oferir una sèrie de dispositius epistemològics que permetin trobar alternatives a l'imaginari sociològic de caràcter mecanicista i reduccionista que cal superar en un moment en què els fenòmens que ens envolten i que conformen l'era de la globalitat són massa complexos com per permetre que segueixin sent gestionat unilateralment pel mateix.

Llegir Descarregar PDF

 

Del mesurament de l'audiència al coneixement dels públics

Amparo Huertas

09/2006

Els objectius d'aquest text són, d'una banda, reunir les principals aportacions que s'han fet entorn dels mesuraments d'audiència, explicant els aspectes més bàsics, i, d'una altra, perfilar els diferents camps d'estudi que encara queden per explotar, ja sigui per aquest desinterès acadèmic com pel fet de tractar-se d'un terreny en contínua transformació.

Llegir Descarregar PDF